Ve víně je pravda, a taky spousta skvělých příběhů
Jižní Morava vždycky patřila k nejteplejším místům v naší zemi, a společně s druhem půdy, kde se nejlépe dařilo vinné révě, tvoří ideální podmínky pro její pěstování. Není divu, že si zde rodiny po celé generace předávají řemeslo výroby vína a této tradice se drží dodnes. Vína z Moravy patří k těm nejlepším, jaká lze sehnat. Často se nenechají zahanbit ani francouzskými kolegy, kde je rovněž po dlouhá staletí pěstování a výroba vína tradiční způsob obživy. Po celé roky lidé zkoušeli vymyslet nové odrůdy, a výsledkem je velký výběr vín. U nás najdete mnoho vín od různých pěstitelů. Dáte si třeba….?
Frankovku – červené kořeněné víno, které je těžší, a proto se hodí k červeným masům
Chardonnay – bílo polosuché, obecně se bílé hodí k rybám
Tramín červený – bílé suché, hodí se k bílému masu
Pálava – bílé suché, velmi specifická chuť
Každý vinař má svoje postupy a snaží se zákazníkům dodat to nejlepší. Tato čtyři uvedená vína pochází od různých vinařství, některá vína jsou dokonce oceněna titulem z nějaké vinařské soutěže, ať už u nás, nebo dokonce v zahraničí.
U nás se vám bude skvěle nakupovat, protože můžete hledat vína snadno podle odrůdy, barvy, země nebo třeba výrobce. Snadno tak najdete to, co hledáte, aniž byste museli procházet celou nabídku. Máme vína téměř z celého světa, a tak můžete třeba porovnat vinařské umění u nás a v zahraničí. Protože každý má rád něco jiného, snažili jsme se nabídnout co nejvíce druhů, takže samozřejmostí je velký výběr červeného a bílého vína.
Víno se dá nejen pít, ale má skvělé využití v kuchyni. Používá se pod masa, do polev, a dokonce si z něj můžete vyrobit perfektní zmrzlinu. Možností je skutečně mnoho. Rádi vám s výběrem pomůžeme i po telefonu, a pokud si při konzultaci něco objednáte, máte od nás slevu. Inspirovat se můžete i na našem blogu, kde najdete nejnovější informace ze světa vína.